Herroepingsrecht en Garantie

Herroepingsrecht alleen voor particulier gebruik
Voor particulieren die onze producten niet commercieel gebruiken is een niet-goed-geld-terug garantie van toepassing. Indien u aanspraak wilt maken op de niet-goed-geld-terug garantie, dient u dit binnen 30 dagen na ontvangt van het artikel te melden. Alleen dan heeft u de mogelijkheid een vervangend artikel uit te zoeken of te kiezen voor restitutie van het betaalde bedrag. Na 30 dagen vervalt het recht op het herroepingsrecht. U kunt dan alleen aanspraak maken op terugbetaling van het volledige aanschafbedrag als u het product onbeschadigd en in de oorspronkelijke verpakking kunt terugsturen.

Wij hebben ervoor gekozen de verzendkosten voor retouren niet in onze productprijs op te nemen, hierom betaald u via onze webshop veel minder voor een product als bijvoorbeeld via Bol.com. Om deze reden zijn de verzendkosten voor uw rekening.

Heeft u een defect artikel en wilt u deze gerepareerd hebben in plaats van gebruik maken van uw herroepingsrecht? Klik dan hier.

Hoe werkt het herroepingsrecht voor particulieren
U dient binnen 30 dagen na ontvangst van de producten via ons formulier Aanvraagformulier herroepingsrecht aan te geven dat u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht. Vervolgens dient u binnen 14 dagen de producten op eigen kosten naar ons terug te sturen. Nadat wij uw producten hebben terugontvangen en deze hebben gecontroleerd, kunt u kiezen voor een vervangend product of zullen we het door u betaalde bedrag binnen 14 dagen terugstorten op uw rekening.

U kunt geen gebruik maken van herherroepingsrecht indien:

  • u zelf heeft getracht een gebrek te herstellen,
  • het artikel beschadigd is,
  • u de gebruiksaanwijzing en/of gebruiksinstructies niet (goed) heeft opgevolgd,
  • u het artikel niet gebruikt heeft waarvoor dit bestemd is,
  • u het artikel voor commerciële doeleinden gebruikt heeft.

Light Battle Active is speelgoed en het is niet gemaakt voor commerciële toepassingen. Voorbeeld: Verhuurt u Light Battle Active producten zakelijk of privé (particulier) dan gebruikt u de producten niet waarvoor deze bestemd zijn en vervalt alle recht op garantie.

Wettelijke garantie
Na 30 dagen heeft u recht op de wettelijke garantie van 12 maanden, u heeft recht op gratis herstel van het product als er sprake is van een duidelijk fabricagefout. Alle verzendkosten zijn voor uw rekening.

Formulier Aanvraagformulier herroepingsrecht

Zakelijke klanten, stichtingen, scholen, verenigingen, verhuur door particulieren en overige niet particulier gebruik
Light Battle wordt veel ingezet voor commerciële toepassing zoals lasergame verhuur. De Light Battle producten zijn echter niet gemaakt voor deze toepassing. Om deze reden kan deze klantengroep alleen aanspraak maken op garantie bij een duidelijke fabricagefout of defect tot 14 dagen na levering. Hiervan dient u binnen 14 dagen na levering van het artikel melding te maken via onze ServiceDesk. 
Voor defecten die na 14 dagen na levering ontstaan, staat onze reparatieafdeling voor u klaar. Het is ook mogelijk zolang de voorraad strekt onderdelen bij ons te bestellen.

Aansprakelijkheid
Ultra Center Europe B.V. is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die na levering, door welke oorzaak dan ook (bijvoorbeeld door onzorgvuldig en/of onjuist gebruik van de producten), ontstaan is aan de koper, aan de zaken van de koper, aan derden of aan zaken van derden. Ultra Center Europe B.V. blijft aansprakelijk voor het verloren gaan van of beschadigen van de verzonden artikelen tot de levering. Indien bij levering overduidelijk is dat er transportschade is dan is het beter dat u de levering weigert. Zodoende bent u altijd verzekerd van correcte levering van uw bestelde artikelen.