Bekijk hieronder de meest voorkomende storingen en wat u eraan kunt doen om ze te verhelpen;

Alle lampjes blijven knipperen of de gun blijft uit zichzelf schieten
Wanneer dit gebeurt krijgt het pistool te weinig stroom van de batterijen. Dit kan komen doordat de batterijen (bijna) leeg zijn of omdat u de verkeerde batterijen gebruikt. Voor een optimale werking van uw Light Battle product raden wij te allen tijde Alkaline batterijen aan. De storing kan dus ook optreden omdat u Zinc Chloride of oplaadbare batterijen gebruikt. Wanneer u weer nieuwe 1,5v Alkaline batterijen in uw pistool zal doen, zal uw product weer naar behoren werken.

De gun heeft geen geluid meer
In dit geval is waarschijnlijk de kabel van de speaker losgeraakt of is de speaker defect. Neem hiervoor contact op met ons serviceteam. Zij kunnen een handleiding sturen waarmee u dit probleem wellicht zelf kunt nakijken of zelfs oplossen.

De gun kan niet of slecht geraakt worden
Onze laserpistolen zijn uitgerust met een zender en een ontvanger, deze kunnen tijdens het spelen of tijdens de verzending iets verschoven zijn. Dit is vrij eenvoudig met behulp van een handleiding op te lossen. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons serviceteam.

De gun schiet niet meer
Wanneer u de gun wel aan kunt zetten maar deze niet schiet wanneer u de trekker overhaalt, is hoogstwaarschijnlijk de trekker binnenin het pistool defect. Hiervoor moet u contact opnemen met ons serviceteam.

De gun gaat niet meer aan
Als u dit getest heeft met nieuwe Alkaline batterijen en de gun nog steeds niets doet, kan het probleem zitten in het batterijdeksel. Hiervoor kunt u het nogmaals proberen met een batterijdeksel van een goed werkende gun. Als het probleem zich voor blijft doen, kunt u contact opnemen met onze servicedesk zodat zij u verder kunnen helpen.

De gun valt soms uit
Hoewel onze producten zeker tegen een stootje kunnen, kan het gebeuren dat de gun uitvalt wanneer deze een klap krijgt vlakbij het batterijencompartiment. In dit geval zitten de batterijen een beetje te los in het compartiment. Dit kan komen vanwege een minimaal verschil in de batterijen of omdat de veren van het batterijcompartiment of deksel niet ver genoeg uitgerekt zijn. Dit probleem is op te lossen door voorzichtig met een tang de veertjes op te rekken of tape om de batterijen te doen zodat ze strakker in het compartiment zit. Mocht dit het probleem niet oplossen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze servicedesk. 

De aan/uit-schakelaar werkt niet goed meer
Het kan gebeuren dat de aan/uit-schakelaar soms niet helemaal goed meer werkt en hierdoor de gun uitvalt. Dit probleem is gelukkig eenvoudig op te lossen zonder dat u de gun hoeft op te sturen. Meld dit defect bij ons serviceteam en u krijgt een handleiding waarmee u dit stapsgewijs zelf kunt oplossen.

De herlaadknop werkt niet meer
Kunt u nog wel schieten maar werkt de herlaadknop alleen niet meer? Neem contact op met ons serviceteam. Zij kunnen u wellicht een handleiding sturen waarmee u het zelf op kunt lossen of kunnen u de instructies sturen waarmee u het defecte product op kunt sturen.

Staat uw defect er niet tussen? Klik dan hier om te kijken wat u moet doen om uw defect bij ons te melden.