Lasergame spelvarianten
Met Light Battle producten zijn zeer veel spelvarianten en spelvormen mogelijk. Hieronder enkele voorbeelden van verschillende lasergame spelvormen.

Knock-out spel
De spelers proberen zo lang mogelijk in het spel te blijven. Als een speler geen levens meer heeft dan verlaat hij het spel. Het spel kan een bepaalde tijd gespeeld worden of zo lang doorgaan tot er nog maar één speler over is.

Team tegen team
Verschillende teams gaan de strijd met elkaar aan. Het doel is alle spelers van de andere teams uit te schakelen.

VIP spel
Maak verschillende teams. Wijs bij elk team een VIP (very important person) aan. Deze VIP dient herkenbaar te zijn voor de tegenstanders. Je moet de VIP van je team beschermen. Zodra je VIP geen levens meer heeft is je team uitgeschakeld. Als een speler geen levens meer heeft moet de speler eerst naar een bepaald punt van het speelveld toe, voordat hij weer nieuwe levens mag krijgen.

Targetspel
Verstop meerdere targets in het veld. Laat de teams 10 a 15 minuten spelen. Het team met de meeste targets in zijn teamkleur heeft gewonnen. Als een speler geen levens meer heeft moet de speler eerst naar een bepaald punt van het speelveld toe, voordat hij weer nieuwe levens mag krijgen.

Verover de vlag
Elk team krijgt een target die verdedigd moet worden. De andere teams moeten de target proberen te veroveren. Een team is uitgeschakeld zodra hun target veroverd is.