Light Strike wordt niet meer geproduceerd, waardoor deze producten niet meer leverbaar zijn. Met Light Battle hebben we een prima opvolger voor de Light Strike artikelen. Light Battle producten zijn door ontwikkeld, zodat een betere spelbeleving wordt gerealiseerd.
Hieronder een tabel waarin de functionaliteit van Light Strike vergeleken wordt met Light Battle.

Functie Light Strike Pistool Light Strike Geweer Light Battle
Aantal teamkleuren 4 4 4
Aantal munitiesoorten 4 5 4
Weergave teamkleur Ja Ja Ja
Lichteffecten Ja Ja Ja
Geluidseffecten Ja Ja Ja
Trilfunctie Nee Nee Ja
Schietbereik 30m 30m 40m
Levensindicatie Ja Ja Ja
Oplossing voor valsspelen Nee Nee Aanpassen aan / uit schakelaar
Geraakt vanaf zijkant Nee Nee Ja
 Munitie herlaadknop Nee Ja Ja
Degelijkheid ++ + ++
Toepasbaarheid target - - ++
Leeftijd 7+ 7+ 7+
Adviesprijs €35.00 €49,00 €35,00

++ = Goed, + = Redelijk goed, - = Matig

Compatibiliteit
Helaas kunnen Light Strike en Light Battle guns niet samen worden gebruikt. De nieuwe Light Battle techniek maakt gebruik van een andere frequentie van het infrarood signaal.

Schietbereik
Een zeer positief punt van Light Battle is dat deze laserpistolen verder kunnen schieten dan Light Strike laserguns. De schietafstand van Light Battle pistolen kan bij bewolkt weer of in het donker oplopen tot wel 50 meter.

Gewijzigde opties
Light Battle pistolen zijn eenvoudig in gebruik. Light Strike opties die niet of nauwelijks gebruikt werden zijn niet aanwezig op Light Battle laserpistolen.
Light Battle bevat geen schild, volume regelaar en hoofdtelefoon aansluiting, maar is wel uitgerust met een trilfunctie. Het Light Battle pistool trilt als je schiet of geraakt wordt door een tegenstander. Dit maakt de Light Battle lasergame ervaring nog realistischer.
Bij een Light Strike gun was het alleen mogelijk om iemand van de voorkant te raken. De Light Battle guns kunnen daarentegen ook van de zijkant geraakt worden.

Accessoires
Een Light Battle lasergame set is uit te breiden met een VIP masker, Target en Robot kever. Van Light Strike zijn geen accessoires meer leverbaar.

Target
De Light Battle target is goed toepasbaar tijdens het lasergamen. De Light Battle target kan bijvoorbeeld toegepast worden als te veroveren vlag. Het doel en de functionaliteit van een Light Strike target was onduidelijk.