review Light Battle versus Laser X

In dit artikel leggen wij de verschillen uit tussen Light Battle en Laser X lasergame speelgoed. Zo hopen wij u te helpen bij het maken van een keuze tussen Light Battle en Laser X. Beide producten hebben wij getest dit is onze review van onze ervaring.

Functie Light Battle Laser X
Max. aantal teams 4 2
Aantal munitiesoorten 4 Geen
Weergave teamkleur Ja Ja
Anti-cheat functie Ja (anti-cheat serie) Nee
Lichteffecten Ja Ja
Geluidseffecten Ja Ja
Trilfunctie Ja Nee
Vollumeknop Nee Ja
Schietbereik +/-50 m +/- 20 m
Doel om op te schieten Het pistool of vest Het vest
Levensindicatie Levensbalken Kleur op het vest
Gebruikersgemak +++ +
Geraakt vanaf zijkant Ja Nee
Munitie herlaadfunctie +++ -
Degelijkheid +++ ++
Vest Ja Ja
Toepassing in huis ++ +++
Toepassing buitenshuis +++ +
Accessoires Target, VIP masker, Vest Gamingtower
Handleiding Nederlandstalig Engelstalig
Leeftijd (ons advies) 7+ 9+

+++ = Zeer goed, ++ = Goed, + = Redelijk goed, - = Matig


Compatibiliteit
Helaas kunnen Light Battle en Laser X guns niet samen worden gebruikt. De nieuwe Light Battle techniek maakt gebruik van een andere frequentie van het infrarood signaal.

Schietbereik
Een zeer positief punt van Light Battle is dat deze laserpistolen veel verder kunnen schieten dan Laser X laserguns. De schietafstand van Light Battle pistolen kan bij bewolkt weer of in het donker oplopen tot wel 50 meter. De schietafstand van Laser X is rond de 20 meter.
Voor beide merken geldt dat de schietafstand aanzienlijk afneemt bij gebruik in zonlicht.

Gebruik binnen en buiten
Doordat het infrarood signaal van Laser X minder sterk is dan van Light Battle, heb je met Laser X iets minder snel last van weerkaatsing van het infrarood licht op muren in kleine ruimtes. Bij gebruik in kleine ruimtes is Laser X daarom beter geschikt, maar bij gebruik is grote ruimtes en voor buiten is Light Battle een betere keuze.

Gebruikersgemak
Laser X maakt gebruik van een in onze ogen ongebruiksvriendelijke manier om te herladen. Een Laser X pistool moet je herladen door 2 seconden de trekker in te drukken en na twee seconden de trekker vast te blijven houden en het pistool met een polsbeweging naar beneden te schudden en weer omhoog. Het herladen ging bij onze test lang niet altijd goed en wij vragen ons af of een kind van 6 tot 8 jaar deze handeling goed kan uitvoeren. Vandaar ons leeftijdsadvies voor Laser X van 9 jaar en ouder.
Light Battle maakt gebruik van een eenvoudig te bedienen herlaadknop onderop het lasergamepistool.

Accessoires
Een Laser X pistool moet altijd gebruikt worden in combinatie met een vest. Wat niet duidelijk in de reklame naar voren komt is dat het vest met een draad verbonden is aan het pistool. Voor Light Battle guns is er nu ook een vest verkrijgbaar. Ook beschikt Light Battle over extra accessoires zoals een target en VIP masker.

Kwaliteit
Zowel Light Battle als Laser X pistolen voelen degelijk en stevig aan. Light Battle lijkt uit dikker materiaal te bestaan en lijkt van een betere kwaliteit. Wij hebben het gewicht van de pistolen zonder batterijen vergeleken. Een Light Battle pistool weegt 302 gram en een Laser X pistool 230 gram.

Light Battle en Laser X zijn beiden mooie producten. Wij hopen dat u met behulp van deze informatie tot een goede keuze kunt komen.