Light Battle lasergame spelvarianten

Je kunt met lasergamen veel verschillende speltypes doen. Hieronder vind je enkele opties voor verschillende speltypen:

Team Deathmatch

Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 15 minuten

In Team Deathmatch speel je samen met je team. Probeer samen met je team zo veel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. Als je uitgeschakeld bent krijg je een strafpunt voor je team. Werk samen om de tegenstander als eerst uit te schakelen en win met je team. Het beste team zal zegevieren.


Het team met de minste strafpunten wint. Dit spel kan gespeeld worden met tijdslimiet of strafpuntenlimiet.


Free For All

Minimaal spelers: 2, maximaal 4
Tijd: 10 minuten


In Free-For-All is ieder voor zichzelf. Iedereen tegen iedereen. Er zijn geen teams, iedereen heeft een ander teamkleur en andere strategie. Het doel is om zo weinig mogelijk strafpunten te halen binnen de tijdslimiet. Ben je uitgeschakeld dan heb je een strafpunt.


De speler met de minste strafpunten wint. Dit spel kan gespeeld worden met tijdslimiet of strafpuntenlimiet.


Team Defender

Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2
Tijd: 10 - 20 minuten
Extra producten: Light Battle Target


De spelers van team 1 zijn de aanvallers, de spelers van team 2 de verdedigers. De target mag het verdedigend team ergens plaatsen.
De aanvallers moeten het target veroveren. Het aanvallende team moet op zoek gaan naar de verstopte targets binnen het speelgebied en hierop schieten. Wanneer het target is veroverd mogen de aanvallers de target oppakken en moeten zij deze naar het startpunt van hun team brengen. Wanneer dit gelukt is, hebben de aanvallers gewonnen. Als de aanvaller tijdens het terugbrengen van de target geraakt wordt, moet diegene de target laten liggen, en de verdedigers mogen deze weer terugbrengen naar de plek waar de target vandaan kwam. Zodra de target weer terug is, mag deze ook gereset worden door hem uit en aan te zetten.
Het spel is afgelopen wanneer het target door de aanvallers is teruggebracht naar hun startpunt of de afgesproken tijdsduur voor het spel verstreken is.


Capture The Flag

Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 20 minutenExtra producten: 2 Light Battle Targets

Elk team krijgt een Light Battle target. Voordat het spel begint, plaatsen beide teams hun target zichtbaar op een gewenste vaste plek. Deze plek wordt het startpunt van het team. Ben je uitgeschakeld, dan is dit ook het punt waar vanaf je weer aan het spel gaat deelnemen. Het doel is om de vlag(target) van de tegenstander te pakken terug te brengen naar jouw target. Het team dat het target succesvol weet te pakken en terug te brengen naar zijn startpunt wint.


Regels:
1. Je moet het target van de tegenstander eerst veroveren. Dit doe je door het target 5 keer te raken. Het target zal vervolgens constant in jouw teamkleur blijven branden.
2. Pas als het target in jouw teamkleur blijf branden, mag je deze pakken. Wanneer je wordt uitgeschakeld als je het target in je bezit hebt, moet je deze neerleggen.
3. Wanneer de target op de grond ligt, mogen beide teams deze oppakken. Als het team van wie de target is, terugkomt op het startpunt, mag het team de target resetten door deze aan en uit te zetten. Het andere team moet nu opnieuw het target veroveren.


Search And Destroy

Minimaal spelers: 6
Aantal teams: 2
Tijd: 10 - 20 minuten
Producten: Light Battle Target


De targets dienen in dit spel als bommen. Er zijn 2 bommen (targets) aanwezig op het spelveld. Beide teams weten de locatie van de bommen. Je hebt maar 1 leven dus wees voorzichtig dat je die niet verspilt. De aanvallers moeten proberen de bommen onschadelijk te maken door de targets te veroveren. Dit kan gedaan worden door de target 5 keer te raken. Lukt dit niet binnen de gestelde tijd, dan winnen de verdedigers. De verdedigers verdedigen de bommen door de aanvallers uit te schakelen. Als beide targets veroverd zijn, winnen de aanvallers.
Elke keer als een speler uitgeschakeld is, moet hij of zij zich melden bij de spelleider.


Juggernaut
Minimaal spelers: 3
Aantal teams: 2
Tijd: 10 - 20 minuten


Extra producten: Light Battle Vest en Light Battle Masker
Één speler (de Juggernaut) heeft een laser gun en een (vest en masker). De rest van de spelers (de aanvallers) proberen de Juggernaut uit te schakelen. De Juggernaut heeft meer levens dan de aanvallers en moet proberen de aanvallers uit te schakelen. De Juggernaut heeft als eerste uitloop en probeert zo lang mogelijk in leven te blijven.
Kan gespeeld worden met tijdslimiet of tot alle aanvallers of de Juggernaut is uitgeschakeld.


Infected
Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 20 Minuten


Infected is een spel modes die begint met 1 of meer geïnfecteerde speler (team Rood). De andere spelers zijn team blauw. De geïnfecteerde speler probeert alle spelers van het andere team in zijn eigen team te veranderen. Het wordt steeds moeilijker om de geïnfecteerde spelers te stoppen. 1 voor 1 worden alle spelers getransformeerd naar het andere team.
Wanneer een speler van het andere team is uitgeschakeld dan moet diegene zich melden bij de spelleider, de spelleider zorgt ervoor dat de gun van deze speler wordt ingesteld op de teamkleur van de geïnfecteerde. Alle geïnfecteerde spelers blijven geïnfecteerd.
Zijn alle spelers in team rood dan wint het geïnfecteerde team zijn er nog spelers in team blauw wint team blauw.


VIP Escorte

Minimaal spelers: 6
Aantal teams: 2
Tijd: 10 - 20 minuten


Extra producten: Light Battle Masker
Voor dit spel heb je een Light Battle VIP-masker nodig. Je speelt met 2 teams. De spelleider beslist welk team een VIP gaat verdedigen. Een speler van het team draagt het VIP masker en krijgt geen wapen. De rest van het team moet ervoor zorgen dat de VIP veilig van A naar B komt zonder dat de VIP uitgeschakeld wordt.
De aanvallers moeten ervoor zorgen dat de VIP uitgeschakeld wordt. Zij winnen zodra alle levens op het VIP masker op zijn.
Als een speler tijdens dit spel uitgeschakeld wordt, dan moet hij of zij zich melden bij de spelleider voor een time-out.